top of page

Annemarie Bronckers - de Jong

A-22.jpg

Als BIG- geregistreerd klinisch psycholoog en psychotherapeut ben ik sinds 1996 werkzaam binnen de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg. 

Mijn benadering is persoonsgericht, onderzoekend en ervaringsgericht. In psychotherapie gaat het mij vooral om het contact tussen therapeut en cliënt. Immers, veel klachten en problemen die mensen ervaren, komen vaak tot uiting in, of hebben op de een of andere manier betrekking op, contact met anderen. Ook als mensen vooral klachten hebben met betrekking tot hun eigen gevoelsleven of hun zelfbeeld, kan daar met behulp van de therapeutische relatie meer zicht op verkregen worden en meestal ook verandering plaatsvinden.

Wat mij goed ligt als therapeut is het begeleiden van mensen die (steeds opnieuw) tegen moeilijkheden aanlopen. Mensen die niet zelf in staat zijn om zicht te krijgen op zowel de redenen waarom ze steeds problemen ervaren als op manieren waarop ze in de toekomst met dergelijke moeilijkheden om zouden kunnen gaan. 
 
De term ‘integratief werkend’ is zeer op mij van toepassing. Dat wil zeggen dat ik verschillende manieren van behandelen toepas, gebaseerd op diverse theoretische uitgangspunten en therapeutische methodieken. In mijn opleiding lag de nadruk op zowel cognitieve gedragstherapie als cliëntgerichte therapie, maar ook heb ik ervaring met psychodynamische psychotherapie. Momenteel volg ik de opleiding tot sensorimotor psychotherapeut, een lichaamsgerichte benadering. Alles bij elkaar genomen, pas ik niet in een bepaald hokje, maar dat geldt naar mijn mening voor alle mensen. 

Tot de start van deze praktijk in 2012 was ik werkzaam op verschillende werkplekken. Zowel bij grotere GGZ-instellingen als binnen de somatische gezondheidszorg. Als klinisch psycholoog ben ik breed opgeleid in zowel behandelen als ook uitgebreid psychologisch onderzoeken van psychische klachten. 

 

 

BIG- register: 99059312625 en 09059312616.
Lidmaatschap: LVVP (incl klachtenregeling) 

 

De foto's op deze site zijn gemaakt door Greet Mulder (www.greetmulder.com)
Logo en huisstijl zijn ontworpen door Hans van Vugt (www.hansvanvugt.com)

bottom of page