top of page

Groepstherapie / Soort klachten

Leren voelen staat centraal

We hebben allemaal onze bewuste en onbewuste manieren om lastige gevoelens niet te voelen. Bij mensen met persoonlijkheidsproblematiek en/of angst- of stemmingsproblematiek kunnen deze manieren automatische, rigide patronen geworden zijn. Door deze patronen stagneert hun ontwikkeling. Dat komt bijvoorbeeld doordat 'gezonde' of adaptieve gevoelens geblokkeerd zijn geraakt.

Eén van de belangrijkste ideeën achter deze inzichtgevende psychotherapie is dat als iets erg pijnlijk is, we de neiging hebben te doen alsof we het niet zien. Meestal zijn we ons daar wel bewust van, maar soms lukt het ons dit zó goed, dat iets helemaal uit het zicht is en we er geen last meer van hebben.

Gevoelens die we wegduwen of opkroppen, kunnen psychische en lichamelijke klachten in de hand werken en tot uiting komen in bijvoorbeeld depressie, angstklachten of juist een heel leeg gevoel. Ook kan het zijn dat u in uw relaties met en gedrag naar anderen problemen ervaart.
De groepstherapie heeft tot doel dergelijke blokkades op te heffen en zo bij te dragen aan beter functioneren en een betere verbinding met andere mensen.
 

bottom of page